Новини

Обучения на учители по темата за целите на устойчиво развитие

На 18 и 29 януари проведохме първите две събития по проекта Get Up and Goals в София. В обученията за педагогически специалисти за Целите на устойчивото развитие на ООН се включиха над 40 учители от цялата страна. В рамките на няколко часа участниците придобиха полезни знания за влиянието на климатичните промени, дискутираха въпроси, свързани със справедливата търговия и засегнаха чувствителната тема за миграцията през призмата на лични истории.

За проекта

Проектът е финансиран от Европейския съюз и е насочен към прилагането на 17-те цели за устойчиво развитие на Програмата на ООН 2030 г. в европейските училища. Проектът се координира от италианската организация CISP и включва партньорски организации от 12 европейски държави: Австрия, България, Чехия, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Испания и Великобритания.

Проектните дейности са насочени към ученици на възраст от 11 до 19 години, учители и директори, училищни общности,  местни власти, широката общественост.

В България изпълнението на дейностите включва:

Разработване нови учебни материали по три от Целите за устойчиво развитие на ООН, а именно: Цел 10 „Намаляване на неравенства борба“, Цел 13 „Борба с климатични промени“, Цел 16 „Мир и справедливост“.

Екипът лектори и организатори на обученията:

Цветелина Нешкова, председател на УС на СНЦ “АРГИ“, представи емоционално темата за миграцията – с лични истории тази сложна материя.

Марина Стефанова, експерт по корпоративната социална отговорност, консултант към UNIDO, директор “Устойчиво развитие” в Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, разказа за справедливата търговия като включи и игрови елементи. Тя сподели и за глобалните цели и как да ги комуникираме добре към учениците – тема Равенство.

Жюстин Томс, еко активист, разказа за климатичните промени и влиянието им върху всеки един аспект от живота ни.

Ето и още снимки от събитията. Благодарим на всички учители за участието.

Ако имате интерес към наши бъдещи събития, във Фейсбук страницата на Get Up and Goals Bulgaria можете да следите актуална информация и новини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *