Новини

Заповядайте на безплатно обучение за учители в Силистра!

На 21 февруари ще се срещнем с преподаватели от Силистра за обучение на тема Целите за устойчиво развитие на ООН. Присъединете се към нас в АРГИ – Център, гр. Силистра, ул. „Москва“ No 8., където ще говорим за това как да се използват и прилагат в учебния процес разработените учебни материали.

Събитието е част от реализацията на проект „Право в целта! Време за Глобално образование: международна мрежа от активни училища за Целите за устойчиво развитие (ЦУР).

В България изпълнението на дейностите включва:

  • Разработване нови учебни материали по три от Целите за устойчиво развитие на ООН, а именно: Цел 10 „Намаляване на неравенства борба“, Цел 13 „Борба с климатични промени“, Цел 16 „Мир и справедливост“
  • Обучение на учители за прилагане на новите образователни модели ( за 40 учители от страната).
  • Тестване в учебния процес на разработените материали по 3-те теми за Устойчиво развитие сред ученици между 11-16 годишна възраст ( включени не по-малко от 800 ученици).
  • Провеждане на инициативи, събития и др. за популяризиране на Целите за устойчиво развитие, насочени към местните общности и провеждани от ученици от училищата, участващи в проекта.
  • Провеждане на Национална информационна кампания за повишаване на осведомеността относно Целите за устойчиво развитие. 

Обучението на учители по използване и прилагане в учебния процес на разработените учебни материали,  ще се проведе ще се проведе на 21.02.2020 г. от 9:00 ч. до 15:00 ч.

Място на провеждане: АРГИ – Център, гр. Силистра, ул. „Москва“ No 8. В рамките на проекта ще бъдат покрити хонорари за учителите, които ще тестват учебните материали в училищата, както и разходи за провеждане на инициативи, събития и др. за популяризиране на Целите за устойчиво развитие, насочени към училищната и местни общности. Предвиждаме още фото и видео заснемане на събитията, които да отразим тук в сайта ни.

Следете събитието и във Фейсбук.

Ако темата на проекта представлява интерес за Вас и Вашите колеги, желаете повече информация и бихте искали да се включите в изпълнението на дейностите, пишете ни на: cneshkova@arci-ngo.org , Цветелина Нешкова.

Следете новини, събития и актуална информация по проекта Get Up And Goals във Фейсбук страницата ни.