Новини

Отговорността на човека за климатичните промени!

Климатичните промени, отделянето на въглеродни емисии от ежедневното потребление на човека, замърсяването на въздуха, водите, почвата, обезлесяването, причините за наводненията, горските пожари и постепенното намаляване на популациите на редки видове животни и растения, бяха сред дискутираните от ученици от 97 СОУ „Братя Миладинови“, гр. София и ОУ“ Отец Паисий“ гр. Силистра.

Темите предизвикаха интерес и активно участие  от страната на децата. Галина Калчева – учител от  97 СОУ  сподели, че тематиката е подходяща за включване в „Час на класа“, тъй като от една страна е образователна, от друга, връстниците се опознават по-добре помежду си, учат се да изразяват мнение и развиват критичното си мислене. Сава Ташев – учител от същото училище смята, че часовете са помогнали на учениците да задълбочат разбирането си за климатичните промени. Част от децата споделят, че ще предприемат малки стъпки към промяна на начина си на живот, например ще ползват по-малко пластмаса за еднократна употреба, ще носят своя бутилка за вода и платнена чанта, когато пазаруват. Повечето ученици разбраха, че климатичните промени са една от основните причини за глобалното затопляне.

Посланието, което децата от 5а клас на ОУ“ Отец Паисий“ гр. Силистра с класен ръководител Милена Цанева отправят към всички е: „Бъди поколението на промяната. Твоят всекидневен избор определя бъдещето на планетата.“ #GetUpAndGoalsBulgaria#iteach4globalgoals